Per fer una bona foto no necessites moltes coses, simplement una història que vulguis explicar i un entorn que reflecteixi aquesta història. T’ha d’agradar el que veus, i has de tenir molt clar el que vols explicar amb la fotografia.
Una càmera té moltes opcions i un nivell es podria perdre entre tantíssimes opcions, per això volem donar uns punts a seguir per no tenir tanta por cap a les càmeres professionals. Les dues opcions més bàsiques i que es fan servir més són aquestes:

P: La càmera ho fa tot. És a dir, enfoca i desenfoca sola, la foto tindrà la mida predeterminada per la càmera. Si és el primer cop o fa relativament poc que utilitzes una càmera, el millor mode és aquest.
M: Manual, en aquesta opció tu li dius a la càmera que ha d’enfocar i que no ha d’enfocar, si ho trobes necessari, pots canviar la mida de la fotografia. Un cop tens aquest mode sota control és el mode que té més potencial.

Amb una foto no ho ha de fer tot la càmera, tu has de pensar com ho fas, quin moment vols immortalitzar, la manera en la qual immortalitzes el moment. Una cosa que la gent no té a compte i és molt importat són les proporcions. Les proporcions poden fer que l’observador es fixi en el que vols que es fixi o que es fixi en alguna altra cosa menys important a la fotografia.
Si mirem la fotografia com a alguna cosa més artística és molt important, primer, pensar que vols en aquesta fotografia i llavors fer la foto, no la inversa. El motiu és molt senzill, tot en una fotografia explica alguna cosa, tot.
Totes les fotos avui en dia estan editades, no perquè la foto no estigui ja bé de per si, sinó perquè la foto estigui molt millor, o bé per intentar acostar-se a la perfecció. Molta gent diu que el fet d’editar una fotografia és similar a manipular la fotografia. Tota fotografia té una part de veritat i una part de mentida.
Al llarg de la història de la fotografia la manipulació d’imatges a estat un factor molt present, per exemple “El Beso” de Robert Doisneau és un clar exemple d’una fotografia programada i manipulada per un objectiu clar, fer-se famós a través d’aquesta fotografia. El que vull dir amb aquest exemple és que des de fa força temps que les imatges es manipulen molt.